Neony, kam se podíváš
Neony, kam se podíváš

Neony jsou součástí historie už celé jedno století. I v této oblasti jdou trendy stále dopředu. Vyvíjejí se materiály a možnosti zpracování jsou takřka neomezené. Moderní náhrada tradičních neonových trubic, to jsou LED neony (diody se silikonem), které s sebou přináší celou řadu benefitů, díky nimž si získávají stále větší popularitu. Podívejme se, kde všude neony září, tak jak to umí jen ony.

Shiny Sheep - výroba neonových nápisů krok za krokem
Shiny Sheep - výroba neonových nápisů krok za krokem

Na začátku je nápad na grafiku a design neonu. Ten nejčastěji přichází od zákazníka. Tým grafiků a designérů v Shiny Sheep připraví zdarma návrh neonu nebo neonového nápisu pro výrobu. Možností úpravy LED neonu na zakázku je spousta. 

S LED neonem jednoduše bezpečně
S LED neonem jednoduše bezpečně

Dnes se podíváme na jejich bezpečnostní aspekty, které jsou pro všechny majitele neonových světel důležité. Jsou bezpečné pro životní prostředí? Nehrozí popálení? Nejsou jedovaté? Jsou recyklovatelné? 

Všude tam, kde zazáří
Všude tam, kde zazáří

Na trh se ale dostává modernější a méně nákladné realizace tohoto typu reklamy a osvětlení - seznamte se, v hlavní roli LED neon! V současnosti LED neon zažívá doslova boom díky své flexibilitě, cenové dostupnosti, ale především skvělým vlastnostem - schopnosti dynamicky měnit barvu a intenzitu světla.

Dopřejte neonům správnou péči
Dopřejte neonům správnou péči

Už máte svého LED neonového mazlíka? A chcete mu dopřávat to nej? Samozřejmě, je to na místě, odvděčí se vám dlouho spokojeným svitem. Dodávají vašemu domovu jedinečnou atmosféru. Jsou zářivé, nelze je přehlédnout, té energie, která z nich sálá! Dopřejte jim taky potřebnou péči, naučte se o svůj LED neonový nápis s láskou starat. Je to opravdu jednoduché.

Neony září i v umění
Neony září i v umění

Pro někoho je možná spojení výrazné záře neonů a uměleckých děl kýčovitou záležitostí. Pro jiné je to naopak nadčasové spojení klasiky jako připomínka dob minulých v moderním umění. Pojďme se podívat, proč si celá řada českých autorů vybrala právě neon jako efektní a signifikantní prvek své tvorby.

Věda skrytá za neony
Věda skrytá za neony

Pojďme se podívat, jaká kouzla se odehrávají na pozadí neonových světel a nápisů. Díky čemu skleněné trubice vydávají barevný jas, který dokázal v minulosti rozzářit města do noci? Jsou to především vzácné plyny, kterými jsou trubice plněné. V dokonalé kombinaci s elektrickými výboji pak ionizují a začnou svítit. Tím nejznámějším je neon, který si spolu s ostatními plyny ze skupiny inertních plynů dnes představíme. 

Výhody LED neonů oproti klasickým neonům
Výhody LED neonů oproti klasickým neonům

Trendy LED neonové nápisy a dekorace nabírají na popularitě. Restaurace, bary, kadeřnické salony…to je jen drobný výčet míst, kde se čím dál častěji stávají součástí interiérového dekoru. Kořeny mají v historii, kdy se používala klasická skleněná trubice plněná vzácnými plyny. Pojďme si přiblížit, jaké jsou výhody dnes rozšířeného LED neonu oproti dobře známému ikonickému neonu 20. století. 

Zajímavosti z historie neonů
Zajímavosti z historie neonů

Vývoj neonů v historii - jak se neony vyvíjely během let? Ponořte se do fascinujícího vývoje neonů a objevte, jak se staly populárními. Kdo by neznal z dobových filmových archivů Prahu ozářenou neonovými světly, které jí dávala neopakovatelnou atmosféru. Pojďme si přiblížit, jak neonové osvětlení vzniklo a jaký byl jejich vývoj v průběhu 20. století.