S LED neonem jednoduše bezpečně

S LED neonem jednoduše bezpečně

Potřebujete dodat svému podnikání šmrnc a hledáte zajímavou formu propagace? Nebo si chcete oživit zeď v obývacím pokoji, která už dlouho zeje prázdnotou, a vy víte, že by jí něco netradičního slušelo? Pak je volba LED neonu jasná věc! Existuje celá řada hotových návrhů, případně si můžete nechat na míru vyrobit nápis, obrázek, cokoliv, co se vám bude líbit, přesně v barvě, kterou chcete.

Klasické neony byly využívány jako reklamní nosiče především jako outdoorová třešinka na pomyslném dortu marketingového mixu. Na straně druhé, LED neony jsou majiteli barů, restaurací, kadeřnictví, fitness a mnoha dalších, používány především jako reklama nebo dekorace v rámci vnitřních prostor. LED neony jsou v mnoha ohledech perfektní alternativa klasických neonových nápisů, ať už jde o energetickou účinnost nebo šetrnost k životnímu prostředí. Ideální volba tam, kde podniky chtějí být in, ale snižovat uhlíkovou stopu v době moderního trendu udržitelnosti. Jsou odolné, s dlouhou životností, snadné používání a údržba jsou samozřejmostí.

Dnes se podíváme na jejich bezpečnostní aspekty, které jsou pro všechny majitele neonových světel důležité. Jsou bezpečné pro životní prostředí? Nehrozí popálení? Nejsou jedovaté? Jsou recyklovatelné? 

Bezpečně a chic

Na rozdíl od skleněných neonů plněných plynem, LED verze pracují s diodami zapouzdřenými v silikonu, které jsou napájeny elektrickým proudem a vyzařují světlo – jednoduchá matematika – moderní, bezpečné materiály a konstrukce eliminují riziko rozbití a žádný únik plynu nehrozí. 

Modrá je dobrá?

Nedívej se na televizi tak zblízka, kazíš si oči.“ To už dávno víme a předáváme toto moudro dalším generacím. A stejně tak se nedívejte do LED neonu. I neony produkují modré světlo, které může mít vliv na zdraví. Najděte si vzdálenost, která je vám příjemná a pak už se můžete bezpečně kochat tou světelnou podívanou. Právě děti a dospívající by mohly chtít být přímo u zdroje, tak je držme trochu zpátky i tady. Citlivější jedinci při dlouhém sledování mohou cítit bolest hlavy nebo zrakovou únavu, takže se řídíme zásadou: „Všeho s mírou!“. Především pokud vám dělá radost v ložnici, tady ho ideálně nějaký čas před spaním vypněte a věnujte se třeba…čtení oblíbené knihy.

Má to šťávu

LED neony jsou energeticky účinné a fungují při nízkém napětí (12 V). Vyzařují jen nízké teplo, i když je necháte dlouho svítit, takže se nebojte jej prohlédnout během provozu – jsou bezpečné na dotek a manipulaci i po mnoha hodinách. Prostě bezpečný provoz ve všech směrech! Pravidelně kontrolujte, zda nedošlo k poškození kabelu, či trafa (děti či domácí mazlíčci dokáží zázraky). Vhodným doplňkem může být přepěťové ochrana proti kolísání zdroje napájení a předchází tak potenciálním problémům. 

Kvalita se vyplatí

Při výběru dodavatele LED neonu mějte vysoké nároky na prodejce, který používá při výrobě komponenty té nejvyšší kvality. My o tom něco víme! V opačném případě se může stát, že místo z radosti z neonu vás bude čekat bolehlav. Zdravotní bezpečnost jde ruku v ruce s kvalitou. Materiály na výrobu LED neonů jsou recyklovatelné a přináší tak další velké ano v bezpečnosti k životnímu prostředí. 

Sem s ním

Instalace je víc než jednoduchá. Ukotvení do zdi pomocí šroubku zvládne s vrtačkou i zručnější žena. Pověšení na lanko i odrostlý školák. Zapojení kabelu do sítě necháváme přece jen pod taktovkou dospělého. Takže LED neon vám bude dělat zaručeně a bezpečně radost od úplného začátku!

Hlavně v suchu

Jednou za čas dopřejte svému neonovému osvětlení kontrolu a očistu. Prach a mastnota z ovzduší dokáží neonu ubrat na kráse. Při pravidelné péči můžete odhalit případné nechtěné defekty – blikající světla, nepravidelné stmívání či viditelné poškození. Bezpečně odpojte, očistěte, klidně bez vody, zkontrolujte kabel a je to. Můžete zapojit a svítí se dál! Je to jako se vším. Při správném zacházení vám bude LED neonové osvětlení bezpečně a s láskou sloužit dlouhé roky.

LED neony a bezpečnost především

  • Jsou lehké a bezpečně se dopravují ke svým majitelům, stejně jako každá manipulace s nimi je hračka.
  • Jsou bezpečnější, jasnější a vydrží déle (než tradiční neon).
  • Energeticky úsporné (běží na nižší napětí), a šetrné k životnímu prostředí.
  • Využívají elektrickou energii místo neonu. 
  • Produkují velmi málo tepla, jsou bezpečné na dotek i po hodinách v režimu on.
  • Jsou lepší volbou pro životní prostředí, protože nevypouštějí nebezpečné výpary a neobsahují nebezpečnou rtuť.
  • Vyrobeny z recyklovatelných materiálů, jen tak se nerozbijí nebo poškodí.

Navrhněte si svůj vlastní neonový nápis!