Dopřejte neonům správnou péči

Dopřejte neonům správnou péči

Že ještě váháte, zda si LED neonové osvětlení pořídit? Právě pro vás si výhody LED neonu v celé své zářivosti zopakujeme: 

  • už žádné skleněné neonové trubice – pěkně sexy flexi
  • může zářit doma i venku
  • instalace levou zadní
  • údržba nula nula nic
  • bude tu s vámi opravdu dlouho (třeba jako váš psí mazlíček, na rozdíl od nich nevyžaduje téměř žádnou péči)
  • mechanicky mu neublížíte, ale proč byste to dělali…
  • doslova vám rozzáří život za pár kaček
  • a ty barvy! 

Už máte svého LED neonového mazlíka? A chcete mu dopřávat to nej? Samozřejmě, je to na místě, odvděčí se vám dlouho spokojeným svitem. Dodávají vašemu domovu jedinečnou atmosféru. Jsou zářivé, nelze je přehlédnout, té energie, která z nich sálá! Dopřejte jim taky potřebnou péči, naučte se o svůj LED neonový nápis s láskou starat. Je to opravdu jednoduché. 

Určitě nebudete překvapeni, že i v této oblasti je LED neon oproti klasickým neonům (skleněné, křehké a bez technika se neobejde), prostě nepřekonatelný. Abyste pochopili, proč je péče právě taková jaká je - představte si LED diody, desítky, stovky. Jedna vedle druhé se ruku v ruce stará o tu dokonalou světelnou podívanou. LED pásek je zapouzdřen v silikonu, ohnutý do všech stran a směrů přesně podle přání majitele. A právě těmhle dvěma na plexiskle věnujeme potřebný čas během úklidu.

Pojďme na to:

Kam s ním?
Dokážete si přesně představit, kde bude mít své zářivé místečko? Na flexibilním lanku nebo na distančních šroubech, obě varianty mu sluší. Záleží jen na vaší kreativitě, kde vám bude dělat radost. Samotné hledání toho nejlepšího místa může být zábava, tak si ji pořádně užijte! Existuje také voděodolná varianta, ale my zůstaneme u vlhkuvzdorné. Aby mohl zářit, potřebuje trafo a kabel, takže s vodou v každém případě opatrně. Pro šťastlivce s klimatizací máme skvělý tip – LED neon nerad průvan a případný kondenzát se sraženým prachem – to je kombinace, které se snažíme předcházet a udržet ho v co nejvíc možné čistotě.

Jak často jen chcete
Můžete být milovník úklidu, a s prachovkou být věrný kamarád, ale časem bude stejně potřeba přistoupit k trochu důkladnějšímu způsobu péče. Někdo si dá tu „práci“ a neonu věnuje péči každý týden, někdo jednou za dva a někdo jednou za měsíc. Ale pak už mu péči vážně dopřejte. Vždyť to děláte i pro sebe! ☺ 

Skvrny, špína bez šance! 

LED neon vám dělá už nějakou dobu radost a ztratil pod prachem svůj jas a šmrnc? Nejvyšší čas mu vrátit jeho lesk a shine! Jak na to? Dost dobře vám poslouží prachovka z mikrovlákna nebo peří, nylonový kartáček s měkkými štětinami pro odstranění i toho nejzapadlejšího smítka prachu, ale i obyčejný měkký hadřík. Nebojte se, klidně můžete lehce přitlačit. Jde o LED neon - silikon a diody jen tak nic neohrozí a navíc bez tepla! Že jste delší dobu nečistili a prachovka si neporadí? Budete muset čistit za mokra, takže je nejlepší ho nejprve odpojit. Nechceme žádnou chemii, postačí ocet s jedlou sodou (pro ty, kteří mají rádi něco navíc, případně v barech a dalších provozech, kde je větší koncentrace prachu a mastnoty), ale úplně dobře postačí i obyčejná voda. Taaaak, můžete otřít pěkně do sucha papírovou utěrkou nebo nechte volně uschnout. Vydržte, nezapínejte, dokud je vlhký, už to skoro je. Hotovo!

Vypnout, zapnout zas a znova
LED neon je dříč a dokáže svítit i v režimu 24/7 bez reptání. Ale při takové intenzitě ho přeci jen po 14ti dnech na 24 hodin vypněte. Budete se o to víc těšit, až jej zase rozsvítíte. Neonu tak prodlužujete životnost a to se přece vyplatí!


Nešajnuje? 

Není úplně ve formě? Barvy se zdají být bledé nebo některá místa přestávají svítit? Je možné, že vyhořela některá z diod. Opravu tak či tak nechte na profesionálech a ti se o vašeho mazlíčka postarají s odborností sobě vlastní. Může se stát, že je problém v kabelu, trafu – mohlo dojít ke zkratu či k uvolnění spojení. Máte neon od nás? Ať je problém kdekoliv a váš neon je v záruce, vyřešíme - chceme, ať se máte dobře. Vy i neon! 

A možná už je prostě na čase dát prostor novému kousku. Stejný, jiný, jakýkoliv si budete přát. U nás si můžete vybrat z široké kolekce hotových neonových světel či si nechat vyrobit právě ten váš na míru. S chutí do toho!


Tak ještě jednou, opakování je…však to dobře znáte:

  • Teď svítit nebudeme, takže šup, vypojit z elektřiny.
  • Neon se nerad koupe, přeci jen je rád v suchu a září v klidu na zdi, k očištění stačí jen vlhký hadřík či prachovka.
  • Chcete mu dopřát bublinky? Ani to nezkoušejte, žádná chemie se nesetká s úspěchem.
  • Uschnout, zapnout a je to!
  • Nechte ho někdy trochu odpočinout, dopřejte i jemu chill.

Navrhněte si svůj vlastní neonový nápis!