Neony, kam se podíváš

Neony, kam se podíváš

Neony jsou součástí historie už celé jedno století. I v této oblasti jdou trendy stále dopředu. Vyvíjejí se materiály a možnosti zpracování jsou takřka neomezené. Moderní náhrada tradičních neonových trubic, to jsou LED neony (diody se silikonem), které s sebou přináší celou řadu benefitů, díky nimž si získávají stále větší popularitu. Podívejme se, kde všude neony září, tak jak to umí jen ony.

Seznamte se, neonová osvětlení:

LED neon

LED neonová světla tvoří integrované LED diody uvnitř silikonového obalu. Díky jejich překrývání dochází ke kompaktnímu světelnému záření po celém obvodu. Získává tak klasický vzhled, produkuje podobné světelné záření, evokující pocit tradičního neonového osvětlení. Ve srovnání s tradičními neony jsou však odolnější a lehčí. Nabízí navíc funkci stmívání i barevné variace (RGB) a ke svému provozu potřebují minimum energie. Mají jasnější barvy, životnost je mnohonásobně vyšší než u klasických neonů. Díky snadné instalaci a téměř minimální údržbě jsou ideální volbou. Především příznivci tradice ocení právě tento typ. 

LED flex 

Hlavní rozdíl mezi LED neonem a flexi je v jejich konstrukci a designu. LED flex je obvykle vyroben z pružného materiálu s umístěnými LED diodami na ploché desce. To umožňuje flexibilitu v tvorbě různých tvarů a designů. LED flex obvykle poskytuje rovnoměrné a jasnější světelné efekty. Díky technologii RGB dokáže i LED flex měnit barvu, kterou si právě chcete vychutnat. Ideální využití najde flex ve vnitřních prostorech. Montuje se přímo na akrylát a ten je pak připevněn či zavěšen na stěnu. Flex je vhodný všude tam, kde je kladen důraz na moderní a inovativní design.

LED tekoucí neon 

Dokonalá imitace pohybu padající vody a sněhu. Ideální tam, kde je potřeba přilákat pohledy potenciálních zákazníků, ať už se jedná o obchodní centra, veřejné prostory apod. Ve verzi waterproof pak může být použit i na pláštích budov a to je teprve spektakulární podívaná!

Budiž světlo

Ačkoliv mají jiné vlastnosti, neonové světla jsou používána jako náhrada klasických žárovek – aneb světelný zdroj s nízkou spotřebou energie. Právě delší životnost a spotřeba, možnost barevných variací z nich dělají zajímavou alternativu. 

LED neonová světla se používají pro nejrůznější aplikace od domácího prostředí až po navigační systémy v průmyslu: 

Home dekor – motivační citáty, nápisy, grafické prvky dle libosti. Prostě to, co má každý rád. 

Podnikání – zřejmě nejrozšířenější a nejrozmanitější možnosti nabízí právě oblast podnikání. Ať už se jedná o gastro provozovny, kadeřnictví, fitness, hotely, salóny krásy…všude tam zazáří neony v celé škále variability. 

Architektonické osvětlení – fasády budov, světlení schodišť a chodeb či jako moderní dekorativní prvek interiérů. 

Neonové umění  – umělci neonové osvětlení využívají jako komponent k oživení svých děl -  obrazů, instalací, videí a dalších mediálních nosičů.

Eventové akce – oslavy všeho druhu, svatby, narozeniny, baby shower, firemní párty, veletrhy, hudební párty, záleží jen na typu eventu a kreativitě se meze nekladou. 

Průmyslové značení – široké možnosti využití nabízí neonové osvětlení v rámci prostor průmyslové výroby. Ať už jde o navigační systémy či označení strojů. 

Pokud ještě váháte s pořízením svého dokonalého neonového osvětlení, prohlédněte si naši galerii hotových neonů. Máte vlastní představu nebo chcete něco jedinečného? Jsme tu pro vás a společně ji dotáhneme k dokonalosti. Shiny Sheep – výroba unikátních neonových osvětlení. 

 

Navrhněte si svůj vlastní neon!